Peleuquería Benedicte 

Kjendisenes frisør til Altea


Legg til bildetekst
Den norske frisøren Benedicte Marita Johnsen fra Oslo har tilpasset parykker for Wenche Foss og stylet Carola Häggkvist før Grand Prix-finale. 
Av: Inger-Kristin Wessel

Nå får bosatte i Altea på Costa Blanca nyte godt av hennes kreative ferdigheter. Hun går heller ikke av veien for å dekorere de lekreste mønstre i hodebunnen din.
For Benedicte fikser ikke bare artistenes hår, men er selv litt av en artist. Kanskje en a-la-tatovering er noe for den som våger?

 

Med pensel, barbermaskin og fargestoff tryller hun frem de flotteste mønstre! Om man går inn på FB-siden ved samme navn som salongen, finner man mange eksempler på hennes dyktighet og kreativitet.


RASK SUKSESS
I vinter startet Benedicte  den aller første norske frisørsalongen i kunstnerbyen Altea. Bare fem måneder etter oppstart har hun tiltrukket seg kunder fra omkringliggende landsbyer! Og om ikke dette er suksessfaktor nok, har hun også fått spanske kunder. Dette i seg selv er unikt siden man i enhver spansk by finner salonger på hvert et gatehjørne, inkludert i hennes eget område. 
Benedicte har egen FB-side. Her kan man også bestille time. Siden heter det samme som salongen: Peluquería Benedicte.

BRYLLUPSPLANLEGGERE TAR KONTAKT

De flotteste brudefrisyrer trylles frem under Benedictes kyndige fingre! Noen får også sløret flettet inn. Siste nytt er at bryllupsplanleggere har tatt kontakt med frisøren. I området ligger den norske sjømannskirken, og flere velger å gifte seg her hvert eneste år. For disse er det en trygghet at de kan snakke sitt eget språk når de skal gjøres fine på selveste drømmedagen.

KURSER ANDRE FRISØRER
Dersom du har fått satt på hair extension, er det ikke umulig at frisøren din er blitt kurset av Benedicte. Hun har nemlig lært opp noen hundrede frisører både i Norge og i Sverige. Kanskje ikke så rart at hun fikk jobben med selveste Carolas hår?


KJENDISENES FRISØR
-Jeg hører rykter om Carola Häggkvist og Wenche Foss? 
-Jeg stylet Carola foran finalen i Grand Prix. Og ja, jeg har tilpasset parykkene til  Wenche Foss, Det betyr at jeg sydde til, klippet og strammet parykker som kom fra fabrikken.

Benedicte arbeidet nemlig i sin tid i det velrenomèrte firmaet Jalvad AS i Oslo. I dag er firmaet ledende i Europa innen hårerstatning. 

UNISEX
Den retroinspirerte salongen er hyggelig innredet med funn herfra og derfra og ligger i et typisk spansk område med tapasbarer og en lekeplass som nærmeste nabo. Utenfor har Benedictes hund og kundenes yndling Zalto funnet seg en skyggefull plass for solen. I Spania går man enten til damefrisør eller til herrefrisør. Her har Benedicte en fordel fordi hun er unisexfrisør.

SPANSKE KUNDER KOMMERSalongen har stil og sjarm, men er verken feminin eller maskulin med tanke på kundemassen.
-Menn vil ikke inn i en jålesalong, og jeg har like mange mannlige kunder som kvinnelige.
Hun stopper opp et øyeblikk og sier:
-Vet du, også spanjoler kommer til meg for å få fikset håret! Det synes jeg er veldig hyggelig, altså!  Det hadde jeg ikke forestilt meg da jeg startet opp!


FRA THAILAND TIL SPANIA

Saks og kam farer over journalistens hår med rutinerte fingre mens Benedicte snakker i vei. Hun snakker om tilfeldighetene som skulle føre henne til Spania og til  en by hun aldri hadde hørt om. 
-Jeg var i Thailand på ferie da jeg fikk spørsmål  om å påta meg en midlertidig jobb på Costa Blanca. Jeg sa ja på røde rappet og søkte permisjon fra jobben i Norge. Vel hjemme fra Thailand dro jeg bare hjem for å pakke om før jeg satte kursen mot Spania og til en by jeg aldri hadde hørt om! Jeg ankom med tre kofferter og et golfsett med tanke på et kortere opphold.Men det korte oppholdet skulle bli til flere  år! For Benedicte forelsket seg i Altea , og ble senere daglig leder hos Devinity i Albir.
-Jeg skal bo her så lenge jeg lever, sier hun bestemt.

EVENTYRER
Benedicte snakker mye og hun snakker fort. Hun snakker om at hun elsker å reise backpack, stå slalåm, kjøre snowboard og stor motorsykkel. Hun har også vært speaker i Vikersundbakken.  I ledige stunder  fotograferer hun. Eller hun svinger penselen over lerreter i stedet for hår. Hele åtte ganger har hun reist til Thailand  backpack og alene. 

Benedicte benytter seg flittig av det flotte terrenget som omkranser området. Da går hun ofte sammen med venner som har hund. Ennå har hun ikke fått svingt golfkøllene, for yrket har så langt krevd det meste av tiden hennes.
-Men området har mange gode golfbaner, så jeg satser jo på å få benyttet disse. Også vil jeg gjerne til Sierra Nevada for å utfolde meg i skibakkene der! Journalisten er ferdig klippet og frisert, og i en lyseblå retrostol sitter neste kunde klar. 
Det er ennå mange timer til arbeidsdagen er over, for Benedicte er slett  ikke arbeidsledig. Hun har så avgjort funnet sitt marked og sin stil.

Tillegg: Etter at denne artikkelen ble skrevet, har Benedicte startet salong et annet sted i gamlebyen. Hun tar også på seg å komme hjem til kundene om det er behov for dette. 


Adresse:  
Calle Agullo 19 ( i gamlebyen Altea), 03590 Altea

Tlf.0034 693 699 443


FB-side: Peluquería Benedicte
 
Kommentarer

  1. Jeg anbefaler alle bedrifter til å få sin reportasje her. Jeg har fått masse god respons på min :-)

    BENEDICTE.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar