Caramel i Molde


Leken kles-og interiørbutikk
Av: Inger-Kristin Wessel

I Storgata i Molde ligger en riktig så morsom og fargerik forretning. Butikken med det betegnende navnet er som en godteributikk i klær og interiørartikler. Caramel er også eneforhandler av de spanske merkene Censured og SMASH Barcelona. Katrine drar selv til Spania for å håndplukke varene, som  kunder i småbyen Molde har fått øynene opp for. Også haremsbukser og flotte skjerf kommer fra en lokal leverandør på Costa Blanca.Katrine startet Caramel i 2005 og har med sin nisjebutikk opparbeidet seg et godt omdømme.Hun har sine faste kunder, og blant dem også tilreisende som ofte er i Molde.

Den blide innehaveren har med sine tretti år i bransjen en utpreget teft for hva som slår an i befolkningen.

ENEFORHANDLER
Katrine er eneforhandler for det spanske merket som etterhvert moldensere har fått øynene opp for. 
-Det er bare jeg som fører SMASH Barcelona i hele Norge pr.dags dato, så man riksikerer ikke at man støter på mange med det samme antrekket. Og jeg har et variert utvalg med få i hvert slag. 

Men har du mange SMASH-kunder?
-Ja, det har jeg.Og mens vi snakker om det spanske, populære klesmerket kommer Karin Stensland inn i butikken. Hun er på jakt etter en kjole og spør om Katrine har fått inn noe nytt. 


Katrine finner frem et par kjoler. Med sin bransjeerfaring og sitt gode blikk vet hun hva Karin kan og bør ha.
Den blide kunden, som villig stiller som modell,  kan imidlertid ikke helt bestemme seg. Det ender med at hun kjøper begge. 

 STORE OG SMÅ STØRRELSER

-Men jeg er også nødt til å tenke norsk målgruppe med hensyn til hva som slår an her i landet. Det gjelder blant annet trykk og farger. Og ikke minst størrelser! Derfor har jeg også tatt inn det spanske merket Censured som fører store størrelser. Her kan man handle klær  fra XS og helt opp til 5XL (str.54). 

FAIR TRADE
I sommer solgte Caramel en god del vendbare skjørt fra nederlandske Zand, som produserer klær i India under ordnede arbeidsforhold og skikkelige lønninger for skredderne. Disse populære skjørtene er laget slik at de passer alle. Og de kan vendes slik at man får to ulike skjørt.

Katrine viser frem et skjørt som er sydd sammen til et langt stykke med  en rekke trykknapper i linningen. Linningen har glidelås og kan snus fordi mønsteret er ulikt på hver side.
-Er det ikke genialt? Hun viser frem et i tynt  i bomull med tilhørende veske. Andre er laget i tykkere stoffer med stilig trykk  i gull.  De nyeste er tidsriktig, rutete ullstoff.
-Disse slo an for fullt med en gang de kom! Heller ikke disse finnes det mange forhandlere av i Norge. 

NORDMENN OG FARGER
-Nordiske kvinner har andre farger enn sydlandske kvinner. De kler ofte høstfarger og jordfarger, og det må jeg ha i tankene når jeg kjøper inn. Ton-i-ton er også typisk.

 Også fører jeg Lola Ramona-sko. Hun peker mot et par som utgjør en dekorasjon i seg selv.


SKANDINAVISKE MERKER
-I dag ha jeg også solgt et antrekk bestående av overdel og skjørt som nettopp er tatt inn. Katrine viser frem et antrekk bestående av overdel og skjørt i samme høstfarge.
-Dette er farger som nordmenn ofte kler, slår hun fast. Hun fører også skandinaviske klesmerker som My Soul og NÜ by Staff, smykker fra Marie Sol og leker fra Sebra,

Katrine har også nylig  tatt inn lekre vesker i det mykeste kalveskinn fra Tim & Simonsen og MB-design.DETTE ER DEG
er et uttrykk Katrine ofte bruker overfor kundene. Så også når en kvinne kommer inn og sier hun må ha et antrekk til en fest hun skal på.
-Prøv denne! Dette er deg, sier Katrine etter å ha funnet frem noe hun vet passer. Damen prøver og ender med å kjøpe det anbefalte antrekket. I tillegg kjøper hun også et perlekjede fra Marie Sol, et naturprodukt som er laget av harpiks.
Slik er det hos Katrine- hun ser med en gang hva folk bør ha, enten hun kjenner kunden eller ikke. Men så er hun heller ingen novise i faget!

AGENT FOR CARTOON
-Jeg har lang fartstid  som salgsagent for Cartoon , et firma med base i Düsseldorf. Da reiste jeg rundt og solgte klær til butikker over det ganske land. Det er en god ballast å ha med seg! 
-Hvordan ser du så fort hva kunden kler?
-Personlighet og kroppsfasong. Jeg kan vel si det slik at jeg ser kunden. Og mange av dem kjenner jeg  godt  fordi de er faste kunder hos meg. Jeg har også faste tilreisende! Dette er folk fra andre byer som er på kurs eller seminarer. Disse kommer hit hver gang de er i byen. Men Katrine har mer enn klær og tilbehør!
                                                                                    
INTERIØR
er fylt av mosomme saker man kan dekorere hjemmet sitt med. Nylig fikk Katrine inn et parti lekre puter som hun har stilt opp til glede for kjøpelystne og kjøpere.

Katrine har selv dekorert små rom i butikken ved hjelp av plater som er satt i  kryss. Disse er malt i ulike farger  og dekorert med diverse artikler. Klokker, skilt, bordunderlag og lys er bare noe av dette. I butikken står flere slike utstillingsrom til inspirasjon.Katrine beveger seg mot lys-og serviettavdelingen, sier dette er varer som  det er en jevn omsetning på.Hun tar frem et produkt hun er stolt av og  på vegne av damen som har laget det hun mener er et genialt produkt:

-Dette er lysholdere som er jeg selger for en lokal artist! Disse plasseres rett og slett over et glass med lys i,  og blir slik til en liten lampe.
-Perfekt for smale vinduskarmer, slik det gjerne er i gamle hus!
Av og til tar nemlig Katrine inn enkelte artikler som hun selger på kommisjon, men det er unntaksvis.
Som den forretningskvinnen hun er, må hun vite at det selger.


FOR DE MINSTE
Katrine fører merket Sebra for de minste. Her kan man velge i myke leker og fargerikt spisesett for de minste. Og hun fører også barnemøbler og senger til baby og barn i dette merket. Tidligere førte hun barneklær også.

-Jeg har sluttet med barneklær for småbarn, men lekene og spisesettene slår godt an.For Katrine har kunder i alle aldre. Mange av kundene er småbarnsforeldre som gjerne kommer inn med barnevogn, enten på let etter noe til seg selv eller til barnet. Under den årlige jazzfestivalen lager hun fest i gata. Da setter hun ut stoler og bord og steker vafler. Karamellen i Molde har funnet sin plass. Selv avslutter hun med at hun er ydmyk og takknemlig overfor alle som handler i butikken. Trolig er også kundene veldig takknemlige for at denne finnes. 
Adresse: Storgata 17 A, 6413 Molde
Tlf:           915 10 529
FB side: Caramel


Kommentarer

  1. Denne fargerike og lekre butikken bare MÅ jeg innom når jeg besøker Molde. Der finner jeg klær til meg selv, fine gaver til de minste i familien, lekre servietter og mye mer. Caramel er en oase i Molse sentrum <3

    SvarSlett

Legg inn en kommentar