Fra ruin til hotell i særklasse

Hotell Ábaco i Altea


  Hotell Ábaco i Altea: Familiehotell med særpreg

  Av: Inger-Kristin Wessel
  I den gamle bydelen i Altea har to entusiastiske ildsjeler satt sitt eget preg på et svært sjarmerende hotell. Og er her er det sjel i veggene! For det som i sin tid var ruinene etter et fordums bakeri på 1800-tallet, er møysommelig pusset opp, renovert og konservert. Hotellet består av seks rom. Ingen av dem er like, men har temaer fra ulike kontinenter. Å bevege seg fra rom til rom er som en liten reise i seg selv. Og reist er nettopp hva eierne har gjort. For deretter å bringe ulike kulturer inn i et gammelt hus i Altea.
  Adelina og Thomas Caparo tok over driften etter Thomas foreldre for få å rsiden. Det var Thomas far som kom så potensialet i ruinen. Men nennsomme hender ble den renovert og forvandlet til et hyggelig B&B.
  Adelina og Thomas traff hverandre da de begge studerte hotellfag ved det prestisjetunge universitetet “Les Roches” i Sveits.
  -Etter fullførte studier dro vi ut i verden! Vi har arbeidet for Ritz i Los Angeles såvel som i Dubai og Seychellene foruten i Europa. Slik har vi skaffet oss internasjonal og bred erfaring, forteller Adelina. Da de tok over, bestemte de seg for at de ulike kontintenter de har bodd i skulle få sin plass i et lite hotell i Altea. Og det har de klart!
  Hotellet har to dobbeltrom med king-size dobbeltsenger og fire rom med standard dobbeltsenger. Alle rom har nydelige bad, wi-fi og sikker oppbevaringsboks til PC foruten minibar, TV og DVD. Paret har fått alt til å stemme når det gjelder innredning og stil- også med tanke på epoken noen av rommene har.
  De seks rom
  Velger du rommet Kashbah, kommer du rett i den arabiske verdenen. De varme , dype fargene, de arabiske møblene og dekorasjonene hensetter deg til det spennende Østen. Det særpregede badet er et syn for seg selv med sine utskårede buer, orientalske fliser og farger. Herfra har man også utsikt til kirken i den historiske bydelen. Rommet har en liten terasse.
  Copa Amerika gjenspeiler middelhavsbyen Altea sin tradisjon og historie. Rommet er en hyllest til fotballseieren mot Amerika i 2007.
  Vil du heller til Provence med sin landlige atmosfære? Og lene deg tilbake blant blomstermønstrede puter? Badet har delikate fliser og rustikke beholdere til badeutstyr. Fra den landlige atmosfæren i Provence går ferden til Moulin Rouge og rett inn i 20-tallets bohemske liv i Paris. På veggen henger selvsagt et motiv av pariserkvarteret!
  Det greske rommet Cesar er derimot et klassisk og stilrent rom, holdt i lyse og delikate farger. Utsmykkingen er inspirert av greske templer under Cesars epoke. Og hva er da mer naturlig enn å la keiseren se på deg fra en hyllen sin?
  Så skal vi ut på kontinentet igjen- denne gangen til Vieja Habana. Kronen på verket her er en innbydende himmelseng i kolonistil. Her er det bare lukten av tobakksluft og kaffebønner som mangler. Hotellet er forøvrig røkfritt.
  Velg mellom de seks rommene- så fremt de er ledige, da. For hotellet skårer høyt på Tripadvisor hvor nettopp den hjemmekoselige atmosfæren går igjen i kommentarene.
  Prisene inkluderer frokostbuffèt. Mot en liten sum kan man også få frokost på rommet.
  - Om noen skulle ha ønsker om annen mat enn den vi serverer, vil vi prøve å innfri dette så langt det er mulig, sier Adelina.
  Beliggenheten er sentral med kort vei både til sentrum og til den historiske kirkeplassen. I området finner man morsomme butikker og utesteder man kan besøke. Prisen er fra 105-150 kroner natta.
  (Tildigere publisert lokalt i Magasinet sett utenfra , skrevet av meg ut i fra egen idé)

  Kommentarer