Frakter flypassasjerer

Marianne Martinsen - kvinnen bak Marianne Tours 

  Marianne Martinsen - Kvinnen bak Marianne Tours: -Jeg får jobbsøknader hver dag

  Av: Inger-Kristin Wessel

  Den unge gründeren Marianne Martinsen fra Stjørdal fant sitt marked i  ukurante flyavganger. Så hun startet like godt opp busstransport gjennom sitt eget reisebyrå. Slik gjorde hun seg uunnværlig for folk som ankommer Alicante natterstid eller skal dra hjem i otta.  Marianne startet sitt eget reisebyrå allerede som 27-åring. I dag driver hun tre kontorer- to i Spania og et i Åfjord i Fosen.


  Marianne stiller  til intervju mellom to avtaler.  Det første man legger merke til når hun kommer hastende rundt hjørnet i Albir er den sorte t-skjorten med print i hvit klartekst: “Follow my steps”,  Et råd som slett ikke kan være dumt med tanke på hva hun har  har fått til i livet! 


  Etter å ha arbeidet åtte år i et reiseselskap, bestemte Marianne seg for å starte for seg selv. Da var hun bare 27 år gammel. Kontoret lå i Alfaz del Pi på Costa Blanca. Krisa var i anmarsj, men det visste hun ikke. Så hun utvidet! I 2007 startet hun opp med busstransport for flypassasjerer.
   -Som reisende så jeg selv et behov for flyplasstransport. Så jeg tenkte at jeg kunne gjøre noe med dette gjennom reisebyrået.

  Mange stengte dører
  -Jeg brukte fire månder før jeg kunne starte. Og jeg møtte noen stengte dører. Lisenser, rettigheter, forsikringer og andre formaliteter måtte jo på plass. Men jeg lærte jo også mye. Skal jeg gi noen råd til andre oppstartere, må det bli at de søker profesjonell hjelp!
  Kjøpte buss
  -Jeg startet med en 12-seters buss. Behovet for flere busser meldte seg fort! I dag har jeg åtte busser og fem sjåfører. I tillegg har jeg ekstrasjåfører.
  Marianne Tours henter og bringer passasjerer i forbindelse med Norwegian, Ryanair og SAS sine direkteavganger til og fra flyplassene Alicante, Murcia og Valencia. I tillegg arrangeres det utflukter og arrangementer. Det er heller ingenting i veien for at man kan leie buss via Marianne Tours- det være seg skoler, næringslivet eller private aktører.
  Får jobbsøknader hver dag
  Marianne vedgår at krisen går inn på henne.
  -Vet du, hver eneste dag får jeg flere henvendelser fra folk som ønsker å jobbe som sjåfør hos meg! Jeg har jo ikke jobb til disse fortvilte menneskene. Mange av dem er familiefedre. Marianne kom til Spania som tolvåring og har dermed bodd her mesteparten av livet. Hun har fulgt landet i oppgang så vel som i nedgang. Hun ser forskjellene, hun vet om familier der begge voksne er arbeidsløse, sier hun.
  Reddet av bransjen
  Selv startet Marianne like før og under krisen. I 2007 opplevde eiendomsbransjen et børskrakk. Samme år svekket den interansjonale finanskrisen landets økonomi. I 2008 gikk landet i resesjon (nedgang i bruttonasjonalprodukt). Børsindeksen falt med 50 prosent fra 2007 til 2009! Arbeidsledigheten var i 2007 åtte prosent, men den skulle vise seg å øke kraftig i de kommende årene. Småbedrifter ble rammet. Mange måtte legge ned. Eksport og turisme klarte seg bedre. Marianne var heldig- hun befant seg i sistnevnte bransje!
  Lite fritid
  Marianne er en hardtarbeidende kvinne.
  -Nå pendler jeg jo også mellom kontoret i Åfjord og Costa Blanca. Jeg jobber hver dag og det blir lange dager. Den lille fritiden jeg har bruker jeg til å slappe av hjemme i La Nucia. Jeg har også en god partner i mannen min som er trafikkleder og setter opp rutene for meg. Slik utgjør vi et team, avslutter hun. Gründerens arbeidsdag er ennå ikke over da vi går hvert til vårt denne sene ettermiddagen. Follow my steps-skriften blir mindre og mindre i det hun forsvinner ut av synsfeltet mitt, runder utekafeene hvor folk sitter og slapper av. Det er ennå noen dager til det er helg og hun selv skal ta seg litt fri til avslapning.

  (Har også laget saken om Marianne for www,settutenfra.net)

  Kommentarer

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

   SvarSlett

  Legg inn en kommentar