Beatriz Beauty Center: Populært blant nordmenn i Spania

Altea:

Beatriz Schweim: Fra dansekarriere til skjønnhetssalong Av: Inger-Kristin Wessel
  Innehaveren av Beatriz Beauty Center i La Olla i Altea er en fargerik dame med en allsidig bakgrunn. Hun er født på Gran Canaria, oppvokst i Tyskland og har studet ballett i England. Eventyrlysten førte henne deretter til Mexico City for å leve av dansen. Hun  har vært modell. Hun har sunget i radio og vært statist i såpeopera. Hun behersker fem språk og har opplevd ulike kulturer og land. Allikevel bærer hun på en sårhet: Hun har ikke noe land hun kan kalle sitt.

  -Jeg misunner dere som har sterkt nasjonalfølelse. I og med at jeg har bodd så mange steder og har foreldre fra to ulike verdensdeler har jeg ikke denne følelsen. Dere er heldige, slår hun fast og sier at akkurat der er sårt.


  Språkferdigheter
  Men det at hun har bodd så mange steder, har iallefall gitt henne språkferdigheter de fleste kan misunne henne. Hun snakker fem språk, deriblant russisk. Og det til tross for at hun aldri har bodd i Russland.
  -Jeg har stor interesse for russisk ballett. Derfor har jeg en gedigen samling filmer og har på den måten lært meg språket. Jeg har også besøkt Russland. Jeg overvar en forestilling i Russlands mest berømte teater. Jeg gråt- det var så vakkert!
  Modell og TV-serier
  Foruten at hun levde av dansen, fikk hun statistroller i såpeoperaer og modelloppdrag. Så er hun da en eksotisk skjønnhet og må ha skilt seg ut selv i storbyen Mexico City med kombinasjonen blondt hår og sydlandske trekk. Det er heller ikke vanskelig å forstå at hun fikk tilbud fra menn når hun danset flamenco for gjester ved utesteder.
  -Jeg fikk mange tilbud fra menn. Jeg var 22 år gammel og uerfaren, men jeg klarte meg fordi min mor gav meg en streng, katolsk oppvekst. Men et tilbud på gaten stod hun allikvel ikke imot. Da var hun i ferd med å forlate landet.
  Lei av dansen
  Under intervjuet gir hun massasje til en kunde som også får del i en spesiell historie.
  -Jeg var lei av den uhensiktmessige arbeidstiden. Jeg danset jo flamenco på utesteder kvelder og netter. Livsstilen passet meg rett og slett ikke! Så jeg kjøpte en enveisbillett til Tyskland. Og jeg tenkte at det var et nederlag å dra fordi jeg ikke hadde utrettet annet i Mexico enn å opptre på utesteder. Jeg hadde sagt opp, hadde ikke penger. Kun en billett til Tyskland!
  Mens jeg spaserte i en handlegate og tenkte over dette faktum , ble jeg stoppet av en elegant mann i 60-årene. Det viste seg at han var innehaver av en ekskusiv, kjent forretning som solgte herreklær. Jeg fikk en fire måneders kontrakt og ble der i to år. Dette var hennes første erfaring i salgsbransjen. Gjennom denne arbeidsplassen, statistroller og modelloppdrag møtte hun imidlertid mange kjente personer. Hun var selv ung, hun var vakker og for de fleste ville hennes liv fortont seg som et eventyr.
  -Det var en lærerik tid. Og veldig interessant. Men jeg var i begynnelsen av 20-årene og jeg hadde bare meg selv. Hjemme satt foreldrene mine og var redde, særlig moren min. Faren min var sjømann og hadde selv reist over hele verden. Det er nok fra ham jeg arvet eventyr-og reiselysten. Min mor gav meg derimot en streng katolsk oppdragelse, og det har vært en styrke når en beveger seg i ukjent farvann.
  Men etterhvert ville hun allikevel til Europa igjen og sa opp jobben i den eksklusive butikken.
  Nytt liv i Spania
  Denne gangen satte hun kursen mot Spania. Her bor også faren nå.
  -Den eneste utdannelsen jeg hadde var dans. Ellers har mine reiser vært min skole. Jeg startet på null her i Spania. Så jeg tok de jobbene jeg fikk. Jeg har solgt eiendomer såvel som biler og gull!
  Beatriz forteller at en beautysalong aldri var i hennes tanker. Det var en venninne som foreslo dette for henne. Så hun søkte etter skoler på nettet og fant en privatskole i Tyskland. Deretter startet hun opp med egen salong på Cap Negret i Altea. Her tilbyr hun massasje og annen skjønnhetsbehandling. Nylig har hun utgitt en bok om ansiktsyoga. Kundene er av ulike nasjonaliteter. På tross av at det finnes mange slike salonger i Altea, har hun overlevd ved å være seg selv, mener hun selv. Hun er da også svært åpen av seg, ler og koser seg sammen med kundene.
  Selv om Beatriz hadde lagt dansen på hylla som levebrød, sluttet hun ikke med det som hobby. I Spania meldte seg på tangokurs. Også slo lykken til enda en gang!
  Giftet seg med læreren
  Tangolæreren viste seg også å være en argentiner. Kort fortalt falt de to for hverandre og de giftet seg. Paret har i dag to små barn og er bosatt i Altea. Under ti-års jubileumet for salongen opptrådte de sammen med tango for gjestene.
  Det er fremdeles dans som står den eksotiske skjønnhetens hjerte nærmest.
  -Jeg er for gammel for ballettbransjen nå, men jeg danser tango sammen med mannen min både privat og i selskaper. Og nå er det barna mine som får undervisning i ballett. Jeg har funnet min plass i Altea- men heier ikke på noe bestemt fotballag eller kan skryte av hjemlandet slik jeg hører kunder fra ulike land gjør, avslutter den flerkulturelle kvinnen hvis reise har vært et eventyr.

  (Jeg har tidligere skrevet denne saken for www.settutenfra.net)

  Kommentarer