New York Fashion Week 2017: Spansk mote utmerker seg


Av: Inger-Kristin Wessel
Alle foto: Bigstock

Spennende høst-og vintermote
Moteuken i New York kunne i år by på spennende kolleksjoner. Spesielt skilte det spanske merket Custo Barcelona seg ut. I noen år har spanske motedesignere generelt  markert seg i motebildet.   Kjendismerkene Desigual,  Mango og Sara er alle gode beviser på dette.  I år ble Custo godt lagt merke til av motepressen. Det samme gjaldt spanske Denibi.Designer og stylist Custo Dalmau grunnla Custo Barcelona i 1996.  Filosofien er at  klærne skal understreke hver enkelt sin personlighet og karakter. Klærne ligger omtrent  i samme prisklasse som Desigual, som også var godt  representert med festlige antrekk under motemessen.

Folklore og fiesta

Både Custo  og Desigual har åpenbart latt seg inspirere av Spanias folklore og fiestatradisjon!

Vi ser også at  over-kneet-støvler igjen er i motebildet. Og en metallisk clutch hører selvsagt  med!
VAMOS!Metallisk i skoletter og clutch

Custo har også klær og sko for spreke menn.
Denibi Barcelona viste frem klasssike og minimalistiske antrekk for den stilbevisste. Designeren ved samme navn er fra Senegal, men motehuset ble grunnlagt  i Barcelona.  Firmaet  har foruten moteklær gjort seg bemerket for lærvarer av høy  kvalitet.  Moten bærer preg av designerens afrikanske kulturarv, men også av Barcelona by sin kreativitet og fantasi.
Desigual 


Det spanske og etterhvert viden kjente motehuset har base i Barcelona. Selskapet ble grunnlagt i 1984 av sveitsiske Thomas Mayer, men ble overtatt av Manel Adell i 2002. Klesmerket er kjent for sterke farger og grafittiinspirert kunst. Desigual selger mote for alle aldersgrupper i begge kjønn. Sortimentet består av såvel klær som tilbehør og sko. Fra firmaovertagesen i 2002  har firmaet ekspandert lynraskt. 

Oscar de la Renta

Den kjente designeren  døde 82 år gammel i 2014.  Oscar de la Renta  var bosatt i USA, men har sine studier fra  Madrid.  Læremestere  her var  designerne Christóbal Balenciaga og Antonio del Castillo. La Renta fikk fort kjendisstatus da Jacqueline Kennedy begynte å bære klærne hans. Han er regnet som en av verdens største designere. 

La Renta er berømt for sine aftenkjoler. Disse ble også vist frem under årets moteshow.
Flere kvinnelige representanter fra ulike kongehus har båret aftenkjoler signert Oscar de La Renta. 

 Både Desigual og Custo kan man kjøpe hos norske nettforhandlere om man ikke har butikker som selger disse i sin nærhet.  Selskapene har egne nettsider, men da må også toll betales. Her er en link  til Campadre . Her får du også ververabatt!
Kommentarer