Dorris & Rescuehundene: Etterlyser hjem til mishandlede hunder
Av: Inger-Kristin Wessel
Foto: Privat fra Sissel Hufthammer

Sissel Hufthammer (39) står bak FB-gruppen  Dorris & Rescuehundene. Nylig ble en liten valp på 2 måneder funnet av noen barn  i Murcia- området. Disse brakte denne til veterinæren, som igjen kontaktet  Sissel med forespørsel om hun kunne ta den. For Sissel har gjort seg bemerket for sin innsats i området! Pr. dags dato har hun 19 hunder på gården som trenger et nytt hjem. Man kan også fjernadoptere.


"Kastet ut for å dø. Se tristheten i øynene hans! I går kveld ble han kastet ut av en bil i fart for å dø. Han er nå hos veterinæren min og kommer hit om noen dager. Hvordan kan mennesker gjøre slikt mot en liten valp? Veterinæren sier at han ikke er eldre enn 2 månder. Si hei til Ferdinand!
Ferdinand ønsker seg et kjærlig og trygt hjem i Norge . Hvem vil adoptere denne vakre lille valpen?Blanding av boxer og mastiff", publiserte Sissel på siden sin. 
Dagen etter at Ferdinand ble funnet, kom beskjeden om enda et mishandlingstilfelle:                                                                                     


Lille Knerten
var på vei til Dorris & Rescuehundene. Hunden ble reddet i siste sekund etter å ha stått fastbundet til en gassflaske 24 timer i døgnet i 2 måneder! I tillegg til å ha stått slik i sin egen avøring og urin, holdt kulden på å ta livet av ham. Tauet var så stramt at den stakkars hunden  ikke engang kunne bevege seg!  Valpen ble funnet i Sevilla.  Man tror at hunden er en  4-5 måneder gammel eventyrblanding. Til tross for mishandlingen virker han kjærlig og god.

Sissel leser til eksamen når Ditt Webmagasin kontakter henne, men hun tar seg allikevel tid til å besvare spørsmålene. For hvordan kan det ha seg at en heltidssstudent fra Norge kan ta seg av så mange dyr? Hvordan startet det hele? Det er Ditt Webmagasin nysgjerrig på!

-Det var aldri min mening å redde dyr, svarer Sissel på dette.
-Tvert i mot dro jeg til Torrevieja for å følge forelesninger via nettet. 39-åringen fra Stavanger utdanner seg nemlig som kriminaletterforsker i Sverige.

-Jeg kan følge forelesningene live, så jeg tenkte det var bedre å lese i sola og varmen enn hjemme. Men så kom jeg over en døende valp i vegkanten. Da bodde jeg i en leilighet i Torrevieja.  Og så kom det en til. Og enda en. Det bakket på seg siden jeg kom over stadig nye tilfeller.

- Jeg klarer ikke se på  at dyr lider, og  jeg kunne ikke bli boende med flere hunder i en liten leilighet i et byggefelt.
Så jeg flyttet til Albatera, hvor jeg nå leier en gård for å få plass til hundene jeg redder. De fleste har blitt forlatt på gata for å dø, og  de har også blitt mishandlet. Jeg har dessuten reddet noen fra Killing Station. Akkurat nå har jeg 17 hunder.

Søker nytt hjem i Skandinavia og Spania

Hver dag oppdaterer  Sissel FB-siden med bilder og videoer. Målet hennes er å få hundene bortadoptert når de er klare for det. Jeg søker hjem for dem i Norge, Sverige og Spania.
-Men har du midler til dette arbeidet?
-Nei, men jeg mottar donasjoner fra fantastiske medlemmer i FB-gruppa. Noen fjernadopterer også hunder. Slik går det nesten rundt.

Dyrt å redde dyr
Sissel er avhengig av velvillige  som støtter arbeidet hennes.
-Det koster mye å redde dyr. Mange hunder er veldig syke! Så syke at det kreves operasjoner. Medisiner koster også! Men jeg tror folk støtter fordi de ser at det nytter. De får se bilder og videoer av dyra som er funnet i forkommen tilstand.
Sissel legger også alltid ut bilder fra dyrlegebesøk på FB-siden. Det samme gjør hun med kvitteringene.
Jeg beviser via videoer og bilder at redde og forkomne hunder blir til glade og tillitsfulle dyr! Istedet for å dø, slik eierne mente dem verdige til!
Sissel avslutter med at det er emosjonelt  krevende for henne å redde dyr. I tillegg studerer hun på fulltid. Men selv om det er krevende, er målet hennes at hundene skal få en ny sjanse i livet. Disse hundene har ikke fått kjærlighet og godhet. Jeg vil bare  at de skal ha det godt  i et trygt hjem. sier hun.
Kommentarer