Naturlig hudpleie

Av: R.Villa


Her er oppskriften på en super  hårkur:
Smelt 5 ss honning og 3 dl. kokosolje i micro i 10 - 15 sekunder.  Bland  så dette med 3 ss olivenolje.  Fordel i håret og dekk til med plasthette eller varm håndduk. Hell resten på flaske.  Dette er også en fin venninnegave som du kan lage i en fei om du ikke har noe annet. Let etter fine flasker eller glass på bruktbutikker eller loppemarkeder slik at du har et utvalg.
Du kan bruke bare kokosolje også.  Denne blandingen er imidlertid  en boost for farget og tørt hår!
Kokosolje og sukker blir fin skrubb. Kokosolje  er  virkelig et must  i kjøkkenskapet, og så fordi den setter god smak på retter tilberedt med kokosolje .

Aloe vera
er en tropisk  plante som trives godt om du glemmer den! Mange gjør den tabben at de kaster  morplanten fordi den blir for stor og tung.  Men her sitter de saftigste bladene! Støtt  den heller mot noe. De tykke bladene inneholder  masse god gelé som kan brukes til både brannsår og ansiktsmaske.  Morplanter gir også avleggere.
Snitt et blad eller flere  og få geléen  over i en skål. Bruk en kniv. Mos et stykke agurk med stavmikser og bland  i geléen.  Dette er en ypperlig  maske  for huden og  som gir mye fukt.

Helsevann året rundt

Det flotte med moreller at du kan fryse  dem hele. Akkurat nå er det  hagens grøde  som gir meg godt vann.  Bruk hagens bær i en mugge med vann som du setter i kjøleskapet. Forfriskende og godt!

 Solbær,ville bringebær,  rips  og moreller ! Appelsin og sitron kjøpt i butikk! Agurk! Alt dette gir god og frisk smak på drikkevannet.

Roser

Tørk blad  av duftroser mellom lag av salt i en tett  boks med  lokk.  Hell tørkede  roseblad i en fin skål , og du har roseduft året rundt.  Eller lag et avtrekk til vannet har fått farge og duft. Hell på flaske og bruk  som hudvann.  Du kan også fryse avtrekket  i terninger for posjonsbruk. For rosevannet er ikke holdbart mer enn en uke.
Roseisbit i  vannglasset er også  godt. Avtrekk  av salvie  gir glans til mørkt hår. Kamilleavtrekk er supert for lyst  hår.

LavendelTørket  som skapfyll gir  lavendel  god lukt til tøyet og  holder  møll unna.   Bruk de små tyllposene man ofte får  når man kjøper smykker.  De har snor og kan knytes på stenger mellom plaggene. Eller sy dem selv av gas eller tyll. Styr imidlertid unna om du er allergisk da lavendel  kan gi reaksjoner.

Kommentarer