Aloe vera - grønn hudpleie og medisin.
Denne grønne planten klarer alle å få til. Den krever ikke stell! Denne sukkulenten stammer da også fra den arabiske halvøy. I sydelige land vokser det aloe vera i vegkanter.  Med andre ord har beboere der tilgang til gratis gelè som ellers omsettes for 13 milliarder kroner i året over disk! Selv kjøpte jeg meg en plante for noen år siden. Denne har i dag vokst seg stor med tykke blader som innholder mengder av gele. Og den er morplante til avleggere.  Gelèens mest kjente egenskaper er heling av brannskadet hud.


Most sammen med agurk kan man lage seg en oppstrammende og fuktighetsgivende hudmaske. Man kjenner temmleig  fort at huden strammes, Det sies at Cleopatra bevarte sin skjønnhet ved å nyttiggjøre seg gelèen.

Slik gjøres  det:
Bruk en kniv og snitt av et blad innerst ved stammen. Dersom bladet ikke er veldig grovt, kan du bare klemme gelèen ut. Åpningen vil da fungere som en tut. Ellers snitter du bare bladet og skraper ut. Geleèn er seig og slimaktig, så jeg bruker bare denne metoden dersom jeg skal oppbevare på glass. Da bruker jeg også en del blader. For behandling av sår hud styker du bare snittflaten over.

Ansiktsmaske: Kutt ca. en halv agurk og hell  gelè fra fire-fem blader over i en bolle. Mos med stavmikser og hell på et lite glass. Rekker til noen behandlinger og oppbevares i kjøleskapet.

Aloe Vera er også benyttet som avføringsmiddel. Da brukes ikke gelèen, men skallet. Men her bør man utvise aktsomhet. For i  følge nettstedet  nettstedet  Edens hage  døde keiser  Otto den andre av det tyskromerske rike som følge av et inntak på 16 gram.
Kommentarer